Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών ¨ΩΕΡΟΗ¨, σας καλεί στην Ημερίδα με θέμα
<< Αρχαιολογικός Χώρος Πλαταιών>> την Κυριακή 25 Οκτώβρη 2009 στο Πνευματικό
Κέντρο του Ι. Ν Αγ. Νικολάου στις Πλαταιές στις 11:00 π. μ.
Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής κ. Αραβαντινός Βασίλειος
(Διευθυντής Θ΄ εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του μουσείου Θήβας) και ο Αρχαιολόγος Dr. Konecny Andreas (Πανεπιστήμιο Βιέννης)

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

¨ανάπλους¨


Οι Ανάπλους είναι ένα συγκρότημα με ελληνικό στίχο το οποίο αποτελείται από
τους Σωκράτη Παπασωτηρίου (φωνητικά), Γιάννη Λάδια (κιθάρα), Πάρη Λέριο (τύμπανα), Παναγιώτη Κορκολή (πλήκτρα) και Θανάση Ραχούτη (μπάσο). Ξεκινώντας την μουσική τους πορεία στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και ορμώμενοι από την αγάπη τους για τη μουσική της ανεξάρτητης σκηνής, το 2007 ηχογραφούν την πρώτη τους δουλειά (demo), η οποία περιείχε 5 κομμάτια.

Με “πλεύση αντίθετη προς το ρεύμα και τον καιρό” μας παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με τίτλο “ανοσία”. Το cd αυτό ηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου στο στούντιο SCA με παραγωγό τον Θεόδωρο Ζεφίκλη, ο οποίος έκανε και τα φωνητικά στο τραγούδι «ασημένιες σφαίρες» και περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια που τα χαρακτηρίζει ο δυνατός ήχος. Αυτή τη φορά κυκλοφορεί από την Anazitisi Records και η διανομή γίνεται από το Μουσικό Ταχυδρομείο.

Με επιρροές από Sonic Youth, Pixies, Radiohead, Madrugada κινούνται στα πλαίσια ενός κράματος garage, alternative rock και μιας punk αισθητικής, δίχως να περιορίζουν τις συνθετικές επιλογές της μπάντας, ενσωματώνοντας indie στοιχεία και post rock φόρμες. Εξελίσσουν δε την μουσική τους δοκιμάζοντας νέους ήχους, προσπαθώντας να παντρέψουν την μελωδικότητα με μια σκληρή rock βάση.

Ο στίχος πραγματεύεται περισσότερο κοινωνικά προβλήματα προσπαθώντας να περάσει μηνύματα, «με το ζόρι χαρισμένη ελευθερία και μια γλυκιά πολυτελείας φυλακή, αν σου τύχει μια από τις δύο για τιμωρία, τότε κανείς να κρατηθείς δεν θα είναι εκεί». Το artwork του cd θα το χαρακτήριζα μέτριο και όπως φαίνεται το άφησαν να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Άχρωμο και ασπρόμαυρο με κάτι αχνές μαύρες
γραμμές, μη μπορώντας να διακριθεί εύκολα η εικαστική έμπνευση του δημιουργού.

Παρ’ όλα αυτά το “ανοσία” είναι μια αξιόλογη και αξιοπρόσεκτη δουλειά η οποία ακούγεται ευχάριστα και προπάντων δυνατά!

Τα τραγούδια:
1. αρνητικό
2. εδώ
3. ανοσία
4. συνήθειες
5. μίλα σιγά
6. είδωλο
7. αδιόρθωτα λάθη
8. φοβάσαι?
9. ασημένιες σφαίρες
10. τα σύννεφα που φεύγουν
11. στην άλλη πλευρά
12. ξεχασμένος κόσμος
13. desert

Επίσημη Σελίδα
http://www.myspace.com/anaplousband

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

1,2-1,2 TEST ΔΟΚΙΜΗ
ΣΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?